Levenslessen

Samen op verhaal komen

Maandag 15 april 2019

De zon schijnt, de eieren zijn verstopt, een grote tent staat uitnodigend te wachten op de kinderen van ‘De Klokkebei’ (Ulvenhout) en de kinderen van Visio Breda.

Vandaag gaan ze paastakken versieren, eieren zoeken, naar een verhaal luisteren, en vooral heel veel plezier met elkaar beleven. Wanneer de kinderen het landgoed Nuwenhuys opkomen is aan enthousiasme geen gebrek! ‘Eitjes zoeken, we gaan eitjes zoeken….’ roepen de kinderen. Wat een mooie energie om een ochtend ‘samen op verhaal te komen’.

Voorafgaand aan deze ochtend hebben twee kennismakingsochtenden tussen de scholieren plaatsgevonden op Visio Breda: kennismaken aan de hand van een knutselmoment, spelen in de belevingstuin. Het is bijzonder om te zien hoe betrokken en behulpzaam de kinderen zijn!
Dat is nog duidelijker te zien bij het versieren van de paastakken, eitjes aangeven, takken naar voren halen, plezier!!

Een verhaaltje …….’Niet zo lang verhaal’, wordt er geroepen, ‘we gaan eitjes zoeken…’ Dit zijn de momenten waar je het voor doet. De openheid, de spontaniteit, mijn hart maakt een sprongetje! Het verhaal wordt regelmatig onderbroken door aanvulling of het maken van een kippengeluid…heerlijk!

En dan is het eindelijk zover. De kinderen mogen eitjes gaan zoeken. Er zijn heerlijk chocolade eitjes verstopt en, dat is natuurlijk helemaal te gek, eitjes die geluid kunnen maken. De kinderen kunnen zo echt met elkaar zoeken, speuren naar eitjes. Met goed gevulde tasjes, blosjes van opwinding op hun wangen, komen ze terug naar de tent.

Nog een klein verhaaltje en dan een gezamenlijke afsluiting met drinken en iets lekkers. ‘Krijgen we chocomel…’ , degene die dit roept vindt het echt een moment voor chocolademelk. En zoals we inmiddels hebben kunnen ervaren, wordt dit door Annina even geregeld. Super!

Terugkijkend op deze ‘samen op verhaal komen’ , het smaakt naar meer. Het is zo’n geweldige leuke ervaring om met zo’n enthousiaste groep kinderen, begeleiders, Landgoed Nuwenhuys, het contact te mogen bevorderen tussen kinderen met en zonder beperking.

Mocht u na het lezen meer over de mogelijkheden van Landgoed Nuwenhuys willen weten, kijk eens op de site of neem contact op met Annina: www.nuwenhuys.nl