roze grootSamen op verhaal komen

De zon schijnt, de eieren zijn verstopt, een grote tent staat uitnodigend te wachten op de kinderen van ‘De Klokkebei’
(Ulvenhout) en de kinderen van Visio Breda.

Vandaag gaan ze paastakken versieren, eieren zoeken, naar een verhaal luisteren, en vooral heel veel plezier met elkaar beleven.
Wanneer de kinderen het landgoed Nuwenhuys opkomen is aan enthousiasme geen gebrek! ‘Eitjes zoeken, we gaan eitjes zoeken….’ roepen de kinderen. Wat een mooie energie om een ochtend ‘samen op verhaal te komen’.

meer...

vervolg verbeeldenPLAKLETTERS

In zijn algemeenheid kun je stellen dat mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen, een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt, niet zo gemakkelijk de regie houden over geldzaken en gezondheid, zelfs in een isolement kunnen raken

meer...

proeverij grootLandgoed Nuwenhuys

In samenwerking met Annina van Logtestijn, eigenaresse van Landgoed Nuwenhuys te Breda, vindt aanstaande decembermaand op deze prachtige locatie een Kerstvertelling plaats.

Tijdens ‘open monumenten dag’ bezochten we het landgoed, werden we geraakt door het gedachtegoed van Annina: interactie tussen mensen met en zonder beperkingen bevorderen.

meer...

roze grootSouvenirs van het leven

Souvenirs van het leven, ieder van ons heeft ze, we verzamelen ze tijdens de reis van ons leven. Souvenirs, herinneringen, verhalen, ze horen bij onze persoonlijke ontwikkeling, onze spirituele groei en het mooie is dat ieder mens momenten kent waarin hij terugblikt op wat is geweest om vervolgens in het nu te kijken naar wat zich ontvouwt. Ons verhaal begint al voor onze geboorte en naarmate de tijd verstrijkt, worden daar vele verhalen aan toegevoegd. Levensverhalen……

meer...

opleodongenIn verbinding gaan met je publiek....ik geef het je maar te doen!

Zoals de titel al zegt: ‘In verbinding gaan met je publiek; ik geef het je maar te doen!’, is dit één van de moeilijkste onderdelen van het verhalen vertellen, immers…..
Jij hebt je verhaal goed voorbereid,
de mensen hebben plaats genomen………

meer...

kinderen1Workshop: Kennismaken met het niet vertelde verhaal

Jaren geleden, zo rond 1976, 1979 kon ik, als jong volwassene, vrijdags genietend van gebakken aardappelen, niet vermoedend dat ‘de aardappel’ van zo’n grote invloed zou zijn in mijn leven. Nee, ik ben niet in de aardappelen gegaan…….


meer...

niet vertelde verhaalWorkshop: Kennismaken met verhalen vertellen

‘Kennismaken met verhalen vertellen’ is een eendaagse workshop.

Tijdens deze workshop komen verschillende onderdelen van het verhalen vertellen aanbod. Inspanning en ontspanning gaan deze dag samen! Inspanning, omdat we leuke ervaringsoefeningen doen, ontspanning omdat je merkt hoeveel energie vrij komt wanneer je zelf verhalen vertelt!

meer...