kinderen grootWorkshop: Kennismaken met het niet vertelde verhaal

Jaren geleden, zo rond 1976, 1979 kon ik, als jong volwassene, vrijdags genietend van gebakken aardappelen, niet vermoedend dat ‘de aardappel’ van zo’n grote invloed zou zijn in mijn leven. Nee, ik ben niet in de aardappelen gegaan…….

Inmiddels weet ik wel hoe je aardappelen moet koken, maar aardappels bakken, zeker zoals mijn oma dat kon….helaas! Dat is me tot aan vandaag toe, nog niet gelukt. Van die prachtige goudgele stukken aardappelen, gebakken in de BlueBand, waarvan de geur je al bij de voordeur tegemoet kwam……

Mijn oma, een lieve wijze vrouw, die al vroeg voor haar zussen en broers had moeten zorgen, samen met mijn opa een kleermakerij had gehad tot ver na hun 65ste, was een vrouw die nu, anno 2014, niet zou hebben misstaan. Naast zakelijk inzicht en creativiteit, altijd belangstellend voor wat er buiten haar voordeur gebeurde……

aardappel

Terugkomend op de gebakken aardappelen….wanneer ik vrijdags in de namiddag in de tram stapte op weg naar mijn opa en oma, kon ik me verheugen op onze uurtjes van samenzijn. Waren het de gebakken aardappelen of de verhalen die mijn oma vertelde? Verhalen van de slager, van de mensen uit de straat........Ik denk beide!
En……het smaakte altijd naar meer!

Workshop Kennismaken met het ‘ niet-vertelde’ verhaal
Deze workshop gaat over de kracht van metaforen, het in verbinding gaan in zachtheid, over onvervuld verlangen, zintuiglijk scherpzinnigheid, systemisch werken…..
Het ‘niet-vertelde’ verhaal gaat over ontvankelijk zijn voor de ander zijn/haar verhaal.

Filosoof John Rawls: ‘Hult u in een sluier van onwetendheid……’

Tijdens deze workshop wordt theorie afgewisseld met ervaringsoefeningen.

Kosten voor deze workshop bedragen € 75,00 per persoon.
Dit is inclusief onbeperkt koffie en thee.