kinderen groot

 

Vossenjacht op Landgoed Nuwenhuys!

Op 20 mei jl. vond op Landgoed Nuwenhuys de vossenjacht plaats. Scholieren van het OLV Breda & het Breda College, kwamen naar deze prachtige locatie om te zoeken en te speuren of in de rol van ‘vossen’.

Doel van de Vossenjacht is om middels een verhaal/speurtocht de verbinding te bewerkstellingen tussen kinderen met en zonder beperking.

Voorafgaand aan de vossenjacht hebben verschillende ontmoetingen tussen de scholieren plaats gevonden. Zo hebben ze bij elkaar op school een rondleiding gehad, waarbij een opmerking ‘hey, dat hebben wij op school ook!’ veelzeggend is. Waar vaak gekeken wordt naar de verschillen, werd hier de overeenkomst opgemerkt. Super hè!

Op de locatie

Na uitleg van hoe de ochtend zou verlopen werd het eerste gedeelte van het verhaal verteld. Vervolgens konden de vossen-duo’s zich verspreiden naar de plekken waar zij hun bijdrage het beste in zouden kunnen zetten. De speurdersduo’s konden na het maken van een badge, samen op pad gaan. Zoeken, speuren, opdrachtjes uitvoeren, raadseltjes oplossen, heerlijk ontspannen vertoeven om na afloop weer te verzamelen bij de boerderij voor de gezamenlijke lunch.

Het plezier en de onderlinge liefdevolle verbinding gedurende deze ontmoeting smaakt naar meer. Hoe mooi zou het zijn als dergelijke projecten al op de lagere school zouden kunnen plaatsvinden.

Spreekt dit thema je aan of heb je een idee waar we mee aan de slag kunnen, voel je dan vrij om met mij contact op te nemen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar alle vertelmomenten

Vossenjacht op Landgoed Nuwenhuys foto's