verbeelden

“Daarbuiten, voorbij de ideeën van het goed en kwaad,
Is een veld – daar zien we elkaar”.
Rumi

Filosofische gesprekken aan de keukentafel

Eenmaal per maand, kun je in Rosmalen, deelnemen aan ‘ filosofische gesprekken’.Deze manier van met elkaar van gedachten wisselen, is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het bekende kwartje viel toen ik een aantal jaren geleden in contact kwam met ‘filosoferen over hedendaagse zaken’. Thuiskomen! Dat was het zeker! Vriendschap was een van de thema’s uit de 10-delige reeks die belicht werd; een thema welke op dat moment een grote rol speelde in mijn leven. Vragen die onder de aandacht gebracht werden, zoals,

  • Wat is vriendschap?
  • Wat betekent vriendschap voor mij?
  • Waar gaat vriendschap over?
  • Functionele vriendschap?

maakte dat ik begrip voor mezelf en naar anderen kon gaan opbrengen. Het bleek helemaal niet zo vreemd te zijn hoe ik over dit onderwerp dacht en hoe ik handelde…….De behoefte ontstond om met anderen gesprekken te voeren over onderwerpen die ons heden ten dagen bezighouden, aan de hand van stellingen en socratisch gestelde vragen, met als doel: meer begrip te krijgen voor onszelf en de wereld om ons heen.

Deelnemen aan filosofische gesprekken aan de keukentafel?
Dat kan! Je bent van harte welkom! Van jou als deelnemer wordt verwacht de bereidheid om mee te willen denken, ervaringen te delen en vragen te stellen.

Wel even aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname en het adres.

Hoe zien de avonden eruit?

We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur.
Maximaal aantal deelnemers: 8
Koffie, thee, water en iets lekkers, wordt verzorgd.
De bijdrage voor de filosofische gespreksavond bedraagt: € 10,00

Zullen we zeggen, tot ziens?